Rendszerüzenet

Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika

Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika

Az evés-ivás évszázadok óta szoros kapcsolatban áll az énekléssel, tánccal, muzsikával. A piaci árusok kiáltozását már a reneszánszban dalba foglalták éppúgy, mint a víg lakomákat, a jó borokat, tósztokat, vagy a jeles étkeket. Ínyenc zeneszerzőkről is sokat hallhatunk, énekelt receptekből azonban bizonyára nem sokan tudnának idézni. A Kodály Kórus a következő koncertjére – amely február 21-én a Kölcsey Központ Báltermében lesz – ezért válogatott össze egy kosárravalót a zeneirodalom gasztronómiához kapcsolódó nyalánkságaiból az omlett énekelt receptjétől a boszorkánykonyháig. És ha netalán a karneváli hangulatban a közönség megszomjazna, a végén még egy „nemcsakhallható” de ízlelhető csemegébe is belekóstolhat a hangverseny végén…

 

Bővebb információk és jegyvásárlás IDE kattintva.

További híreink

2019. április 12-én immár harmadik alkalommal koncerteznek a Kodály Filharmonikusok a Liszt Ferenc Repülőtér 1. termináljának utascsarnokában. Az épület legendás – koncertteremként való használata pedig több mint izgalmas vállalkozás. Somogyi-Tóth Dániel karmester-orgonaművész szívügye a helyszín és annak kultúra általi „újraélesztése”. Igazgató-művészeti vezetőnk az interjúban azt is elárulja, miért.

Április 23-án, a Kodály Filharmonikusok koncertjén egy izgalmas „hangtárlat” keretében két, meglehetősen eltérő karakterű romantikus mester portréjával ismerkedhet meg közönségünk (Liszt és Mendelssohn-Bartholdy).

Április 16-án este a Kodály Kórus Debrecen koncertje nyújt lelki és művészi elmélyülést a Szent Anna-székesegyházban, ahol három mű hangzik fel.

A(z) Kodály Filharmónia Debrecen oldalon az üzemeltető süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi szabályzat rendelkezései szerint. A süti fájlok a számítógépén tárolódnak.