Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika
Gasztronómia és zene – avagy Ennivaló muzsika
Az evés-ivás évszázadok óta szoros kapcsolatban áll az énekléssel, tánccal, muzsikával. A piaci árusok kiáltozását már a reneszánszban dalba foglalták éppúgy, mint a víg lakomákat, a jó borokat, tósztokat, vagy a jeles étkeket. Ínyenc zeneszerzőkről is sokat hallhatunk, énekelt receptekből azonban bizonyára nem sokan tudnának idézni. A Kodály Kórus a következő koncertjére – amely február 21-én a Kölcsey Központ Báltermében lesz – ezért válogatott össze egy kosárravalót a zeneirodalom gasztronómiához kapcsolódó nyalánkságaiból az omlett énekelt receptjétől a boszorkánykonyháig. És ha netalán a karneváli hangulatban a közönség megszomjazna, a végén még egy „nemcsakhallható” de ízlelhető csemegébe is belekóstolhat a hangverseny végén…
Bővebb információk és jegyvásárlás IDE kattintva.